Terassmarkiser

"Året runt markis" där fallvinkeln justeras med vev. kraftiga fjädrar, dubbla vajrar och vattenpass ingår som standard. Monteras i tak eller vägg.

Terassmarkis hos privatperson Mariefred
Terassmarkis på Annas hembageri i Mariefred

Grundutförandet kan kompletteras med flera tillbehör efter behov:

  • terrasstak, ett skyddstak i aluminium med gavlar.
  • vindsäkringsstag, en extra säkerhet när det blåser. Sitter uppfällda i frontprofilen.
  • sunset front, en extra "gardin" inkapslad i frontprofilen.
  • motor sol vind fjärr regn automatik, belysning och infravärme.
Exempel på tillbehör

Semikasset

Semikassett innebär att själva duken och dukröret är inbyggda för bästa möjliga skydd. Skillnaden mot en helkassett är att man i bak kanten bibehåller ett s.k. bärrör vilket tillåter en flexibel placering av monteringsbeslag för att underlätta montering i reglar i tak eller vägg.

Semikassett från Somfy

Det smarta med Lunex semikassett är att grunden är en öppen standardmarkis som kompletteras med två eller tre profiler: en underprofil och en överprofil som snäpps ihop, och vid behov en täckprofil som tätar mellan överdel kassett och vägg. Det betyder att denna lösning kan utrustas med antingen Finess eller Sunflex armar och i och med att kassetten kan vinklas bibehåller man funktionen med "året runt markis"!

Semikassett från Somfy

I övre profil finns dessutom en borstlist som hindrar att löv eller annan lös smuts följer med in i kassetten. Semikassetten levereras alltid med motor och kan utrustas med vindsäkringar som komplement. Max bredd är 7 meter och maxutfall är 3,5 meter.

Fönstermarkis

Vår storsäljare, kassett för skydd av duken, öppen botten hindrar att smuts eller snö/is samlar sig. Vanligast är fristående singelmontering med in- eller utvändig betjäning med band/lina.

Fönstermarkiser levererade av oss

För motorisering blir det en lite kraftigare markis.
Armarna är fjäderbelastade men det finns också låsbara armar för särskilt utsatta lägen och armar med gasdämpare. Fjäderarm är inställbar i tre olika styrkelägen. Dukröret är försett med fjädrande tapp för enkelt dukbyte.

Fönstermarkiser levererade av oss

Balkongmarkis

Beroende på balkongens utformning gällande bredd och höjd, kan man välja en terrassmarkis 
eller en ren balkongmarkis.
Balkongmarkisen utmärks av att dukröret inte behöver skyddas av kassett eftersom den är monterad under tak. Infästning av armar och dukrör sker antingen i sidovägg alternativt tak, eller på stödben som spänns mellan golv och tak. I senare tillfälle behöver ingen åverkan göras på balkongen och markisen blir lätt att demontera vid behov.

Balkongmarkis levererad av oss

Screen & markisgardin

Exempel på screengardiner

Screen är en nyare form av solskydd som kompletterar fönstermarkiser. Screen består av en aluminiumkassett med en vertikal duk som körs ner och upp i sidoskenor. Den duk som brukas är en perforerad s.k. screenväv som håller värme och bländande ljus ute, samtidigt som man behåller sikten ut. Fördelarna med screen är att den kräver väldigt lite monteringsyta, kan t.o.m. fästas direkt på fönster eller dörrkarmar. Dessutom är den inte känslig för vind och ger ett diskret intryck. Lunex har två olika screenvarianter:

  • Screenline 60, enbart manuell linbetjäning
  • Screenline 90, oftast motorstyrning med knapp eller fjärrkontroll, annan betjäning dock möjlig
Exempel på markisgardin

Ventura markisgardin fungerar som en utvändig rullgardin. Lämplig vid exemplevis trånga passager eller där man av andra utrymmesskäl inte kan montera en fallarmsmarkis Kan extrautrustas med en aluminiumkassett som skyddar duken mot yttre påverkan.

Vindskydd

RIVIERA SIDELINE Sidomarkis som är tänkt att skydda dig mot vind och insyn. När du kompletterar din terrassmarkis med en Sideline skapar du ett helt uterum. Väven dras enkelt ut och när den inte används ligger den skyddad i sin kassett.

Stativ finns som standard i vitt RAL 9010 samt i grått RAL 9006. Kassett av strängpressad aluminium. TILLVAL. Styrhjul för plant underlag och Barnsäkring (rekomenderas) VÄV. Levereras med Markisväv 100 % acrylfiber med Teflonimpregnering alternativt med screenväv. MONTERING. Fästes mellan två befintliga infästningspunkter alternativt med en fristående montagestolpe.

Exempel på vindskydd

MAXI vindskydd för balkonger ger Dig en skönare plats att vistas på. lättmonterat och hållbart skydd som testats i många år. dras ut till valfri längd upp till 2,3 meter! kan höjas och sänkas efter mellanrum mellan överliggare och nederdel på balkongen. Monteras enkelt på de flesta balkonger utan håltagning eller specialverktyg.

Exempel på vindskydd